Thursday, October 20, 2011

Aktiviti Pasca UPSR 2011

Pertandingan Busana Islam : Alhamdulillah buat julung kalinya aktiviti ini dapat dijalankan dengan jayanya. Walaupun kali pertama diadakan namun peserta menunjukkan minat dan begitu teruja sekali lebih2 lagi program ini mendapat sokongan sepenuhnya daripada guru besar dengan memberi semangat dan di akhrinya beliau sempat memberi komentar dengan harapan program yang julung kalinya diadakan ini agar dapat diteruskan dengan memperbaiki sebarang kelemahan seperti mempelbagaikan lagi pakaian islam tidak bertumpu kepada baju kurung bagi peserta muslimah dan baju melayu bagi peserta muslim.


Pihak penganjur iaitu unit Hem dan Panitia Pendidikan Islam menyambut baik cadangan dan saranan tersebut dengan harapan program ini bukan sahaja untuk ditonton malahan memberi kesedaran kepada pelajar betapa pentingnya berpakaian meurut islam iaitu menutup aurta dengan sempurna.

Bukan itu sahaja program ini juga menguji kepetahan dan kebernasan idea para peserta apabila mereka terpaksa melalui pusingan yang ke dua iaitu menjawab soalan spontan berkaitan aurat yang dikemukan oleh juri.

Pemenang akan menerima hadiah pada penghujung program pasca UPSR nanti. Tahniah kepada pemenang dan apa yang menarik sekali pertandingan ini disertai oleh seorang perserta bukan islam dan yang lebih mengejutkan beliau telah tampil sebagai juara busana kategori muslimah. Ini jelas terbukti bahawa pakaian islam sesuai utnuk semua kaum dan sebaliknya namun pakaian tersebut mestilah tidak melanggari syariat Allah s.w.t.
Akhir sesi program guru besar Pn Hjh Zaiton sempat memberi komentar dan beberapa peringatan tentang berpakaian menurut islam kepada semua yang hadir.

Guru Besar Sedang Memberi Komentar dan Nasihat


Terima kasih.

ihsan senyumsokmofaiz.blogspot.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...